Γεννιέται από τους ελαιώνες της Apollonia Farm που υπάρχουν στο πολυφημισμένο για τον κόσμο Κολυμβάρι Χανιών της Κρήτης, της περιοχής Κολυμβαρίου, ένας κάμπος με μεσογειακό μικροκλίμα για την ποιότητα της ελιάς και την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου.
Αποτελείται από έντονο και φυσικό φρουτώδες άρωμα και ξεχωρίζει για την μοναδική του πικάντικη γεύση. Η οξύτητά του κυμαίνεται μεταξύ 0,2 και 0,6 %, ενώ μένουν αναλλοίωτες όλες οι θρεπτικές αξίες του φρούτου με την υπερπροσπάθεια και φροντίδα στην καλλιέργεια, τη συλλογή, την έκθλιψη και την αποθήκευσή του.
To Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβαρίου της Apollonia Farm ξεχωρίζει για την ποιότητα του και για αυτό άλλωστε έχει αποσπάσει παγκόσμιες διακρίσεις
Βέβαια όλα αυτά έρχονται μετά από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους τόσο για την ποιότητά του όσο και για να είναι ασφαλές, ενώ είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα και την προέλευσή του από την Ευρώπη και την ελληνική νομοθεσία.
Όλες η συσκευασίες πρέπει να έχουν ταινία ασφαλείας με μοναδικό σειριακό αριθμό εγκεκριμένο από την Ευρώπη παράγεται και τυποποιείται αποκλειστικά από την μοναδική και διεθνώς αναγνωρισμένη περιοχή του Κολυμβαρίου Χανίων Κρήτης, φημισμένη για το κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδό που παράγει. Τα προϊόντα αυτής της οικογένειας είναι διαθέσιμα σε γυάλινες φιάλες των 250ml, 500ml και 1L και μεταλλικές συσκευασίες του 1L, 3L και 5L.