Η ιστορία του ελαιόλαδου

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι όροι” Μεσόγειος” και” Ελιά” είναι σχεδόν ταυτόσημα.
Σύμφωνα με τον Ιστορικό F. Brodel’ Η Μεσόγειος αρχίζει εκεί όπου οι πρώτες ελιές μεγαλώνουν  και σταματάει εκεί που σχηματίζονται τα πρώτα φοινικοδάση στην αφρικανική ήπειρο.”
Στην αρχαιότητα το ελαιόλαδο, ή το «υγρό χρυσό» κατά τον Όμηρο, δεν ήταν απλά τροφή αλλά ένα σύμβολο δύναμης και υγείας, ένα φάρμακο, μια πηγή μαγείας και θαυμασμού.
Ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές έτριβαν όλο τους το σώμα με λάδι μετά την προπόνηση, όχι μόνο για την υγιεινή, αλλά και επειδή πίστευαν ότι το ελαιόλαδο δυναμώνει και φέρνει καλή τύχη.
Απολιθώματα ελιάς, 20 εκατ. Χρόνων, που βρέθηκαν στο Λιβόρνο της Ιταλίας μας δείχνουν ότι η καλλιέργεια της ελιάς στην Μεσόγειο ξεκίνησε πριν από 7000 χρόνια. Όσο αφορά την Ελλάδα, τα πρώτα βήματα για την καλλιέργεια της ελιάς, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, ξεκίνησε πριν από 3.500 χρόνια στην Κρήτη.
Παρά το γεγονός ότι η δυτικοευρωπαϊκή τάση του 20ου αιώνα για ρούχα, τον πολιτισμό και τρόφιμα υιοθετήθηκε από τους   Έλληνες, είναι αξιοθαύμαστο ότι το ελαιόλαδο είναι ο μόνος τομέας που όχι μόνο επέζησε αλλά διαδόθηκε και σε όλη την Ευρώπη. Η τάση της εξάπλωσης της Κρητικής διατροφής (ή της Μεσογειακής διατροφής) έχει εξαπλωθεί διεθνώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες και αυξάνεται από έτος σε έτος.
Η θρεπτική αξία του ελαιόλαδου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι υψίστης σημασίας και ότι γι’ ‘αυτό είναι, επίσης, στον κατάλογο των 10 πιο σημαντικών ειδών τροφίμων. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η Μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει την κατανάλωση του ελαιόλαδου είναι η πιο υγιεινή και προσθέτει στη ζωή και βοηθά στην αντιμετώπιση των νόσων.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αυξάνεται συνεχώς.
Στο λαό της Κρήτης χρεώνεται το ημέρωμα της αγριελιάς σε καλλιεργήσιμη και στην δημιουργία των σημερινών ελαιώνων.
Σας καλωσορίζουμε στην πηγή της υγείας και της σωστής διατροφής. Η εταιρεία Απολλωνία ιδρύθηκε για να σας παρέχει το λάδι που τόσο αγαπάμε, σε άριστη ποιότητα και την καλύτερη γεύση.
Η εταιρία μας βρίσκεται στο Κολυμβάρι Χανίων της Κρήτης με πάνω από χίλια στρέμματα ελαιώνων. Το λάδι μας έχει παγκόσμιες διακρίσεις και είναι γνωστό για την χαμηλή οξύτητά του 3-4 γραμμές και σε μερικές περιπτώσεις 2-3 γραμμές οξύτητας. Τα προϊόντα μας, μεταξύ άλλων, είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ποιότητα του Κρητικού ελαιόλαδου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Το λάδι μας δεν είναι βιομηχανικό αλλά φυσικό προϊόν που προκύπτει από την απλή σύνθλιψη της ελιάς χωρίς πυρήνα και πρόσθετα. Ένα προϊόν το οποίο παράγεται με αγάπη και φροντίδα και συσκευάζεται αγνά και φυσικά. Υψηλότερη προτεραιότητα είναι η ποιότητα των προϊόντων μας και η ικανοποίηση των πελατών μας.
Μια οικογενειακή παράδοση τόσο παλιά όσο και οι τοιχογραφίες της Κνωσού.